
Verse tomatensoep met basilicum
Dit heb je nodig voor 4 personen ( of extra portie's in de vriezer)
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 750 gram rijpe tomaten
- 2 tl (gerookt) paprikapoeder
- 15 gram verse basilicum
- 750 ml groentebouillon
- Pompoenpitten
Dit ga je doen:
- Snipper de sjalot in kleine stukjes en de knoflook fijn.
- Verhit olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur totdat ze er doorzichtig uitzien.
- Snijd de tomaten in kwarten, voeg toe in de pan en bak mee voor 5 minuten.
- Voeg het paprikapoeder en de basilicum toe.
- Giet de bouillon erbij en laat zachtjes 10 minuten pruttelen.
- Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep over grote kommen en top af met wat pompoenpitten en een blaadje basilicum.
Tip! lekker met wat crème fraîche.