
Shaksuka met een twist
Dit heb je nodig voor 2 personen
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- snuf komijnpoeder
- 1 puntpaprika
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el olijfolie
- 150 gram rode linzen
- 400 gram gepelde tomaten
- 50 ml water
- 200 gram spinazie
- 2 middelgrote eieren
- 15 gram verse koriander
Dit ga je doen:
- Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote pan. Voeg de komijn en paprikapoeder toe. Snijd de puntpaprika’s in kleine blokjes en bak een paar minuten mee. Voeg de gepelde tomaten en linzen toe.
- Plet de tomatenblokjes tegen de zijkant van de pan en breng de saus op smaak met peper en zout.
- Breng dit aan de kook en laat op laag vuur ca. 20 minuten zachtjes koken. voeg na 15 min de spinazie in delen toe en laat slinken.
- Maak met de achterkant van je lepel 2 kuiltjes in het mengsel en breek in elk kuiltje een ei.
- Zet de deksel op de pan en laat dit in ca. 6-8 min stollen.
- Proef even, breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Top af met wat koriander
Tip! lekker met een spelt pita erbij om mee te soppen.