Indiase curry
Dit heb je nodig voor 2 personen
-
- 1 blikje mais
- 1 blikje linzen
- 1 paprika
- 1 ui
- 200 ml kokosmelk
- 2 cm gember
- 200 gram tomatenblokjes
- 1 knoflookteen
- 1 el garam masala kruiden
- Snufje zout
- 75 gram zilvervliesrijst ( ongekookt )
- Olijfolie
- Citroen
- 40 gram cashewnoten
Dit ga je doen:
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Snipper de ui, knoflook, gember en snijd de paprika in grove stukken.
- Verwarm een stoof of hapjes pan op middelhoog vuur, voeg wat olijfolie toe en bak hierin de ui, knoflook, gember en garam masala kruiden voor 5 minuten blijf goed roeren.
- Voeg daarna de paprika toe en bak mee voor 2 minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes toe, bak even mee zodat ze kunnen ‘ontzuren’
- Daarna kun je de uitgelekte mais, linzen en kokosmelk toevoegen. Breng dit geheel voor 5 minuten aan de kook.
- Proef de curry en breng op smaak met peper / zout.
- Schenk in een bord, wat citroensap erover en top af met wat cashewnoten.
Tip! Houd je van pittig? Voeg een pepertje toe.