Aziatische kip met sperziebonen
Dit heb je nodig voor 2 personen
- 300 gram kip(dij)filet
- 600 gram sperziebonen
- 1 lente ui
- Sesamzaad
ingrediënten voor de marinade:
- 1,5 eetlepel biologische honing
- 2 eetlepels sojasaus
- Chili vlokken
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Peper/ zout
- 2 tenen knoflook
Dit ga je doen:
- snij de knoflook fijn, doe dit in een kom met alle andere ingrediënten voor de marinade.
- maak van de kip(dij)filet blokjes en voeg deze toe aan de marinade.
- Laat dit 30 minuten marineren.
- Dop ondertussen de sperziebonen en kook deze in 8-10 minuten gaar.
- Verhit een wokpan met 1 eetlepel olie en bak hierin de kip(dij)filet.
- Voeg als laatst de sperziebonen toe zodat ook om de boontjes een beetje marinade komt.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schep op een mooi bord en top af met wat fijngesneden lente ui en sesamzaadjes.
Tip! voor nog meer volume kun je er nog gebakken champignons aan toevoegen en eventueel wat zilvervliesrijst.