Kabeljauw met parmaham,
salie, zoete aardappel puree, en een gepofte appel met notenkruim.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
Noten-kruidenmengsel ( let op, dit is voor meerdere keren en kun je ook over een salade of in soep doen )
- 1 eetlepel komijnzaad
- 1 eetlepel korianderzaad
- 1 eetlepel venkelzaad
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 theelepel grof zeezout
- 75 gram hazelnoten
- 75 gram amandelen
- Vijzel
- 600 gram kabeljauw
- 8 plakken parmaham
- Verse salie
- 600 gram zoete aardappel
- 4 appels
- Peper / zout
- Appelboor
- 4 volkoren wraps
- eetlepel olijfolie
- ijsbergsla
Dit ga je doen:
- Maal de komijn, koriander, venkel, sesamzaad en zeezout in een vijzel.
- Voeg daarna de hazelnoten en amandelen toe, vijzel nog even. Dit mag grof blijven.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de appel en haal het hart eruit met een appelboor.
- Zet op een bakplaat en vul met het noten kruiden mengsel. Zet n de oven voor 35 minuten.
- Bestrooi de vis met peper en zout, wikkel deze samen met de salie in de parmaham.
- Zet de vis bij de appel in de oven voor 20 minuten. Schroef te temperatuur terug naar 180 graden.
- Schil de zoete aardappel, snijd deze in stukken en kook voor 15 minuten.
- Pureer deze.
- Leg wat aardappelpuree op het bord, hierop een stukje vis met een gepofte appel.