Healthy pasta pesto met gegrilde tomaatjes
Dit heb je nodig voor 2 personen
- 75 gram volkoren tagliatelle
- 200 gram courgetti
- 200 gram cherrytomaatjes
- 30 gram geraspte Gran Pedano kaas
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- Rucola
- 200 gram kipfiletblokjes
- Knoflookolie
- Peper/zout
- 2 eetlepels groente pesto
Dit ga je doen:
- verwarm de ovengrill en snijd de tomaten horizontaal doormidden.
- Leg de tomatenhelften met de snijkant naar boven op een bakplaat.
- Rasp de kaas en strooi erover.
- Pers de knoflook en roer samen met de kruiden door de olie. Breng op smaak met peper en zout.
- besprenkel de tomatenhelften met de kruidenolie en zet voor ca. 10 minuten onder de gril. Let op, dit verschilt per oven.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de kipfilet blokjes gaar in wat knoflookolie, voeg aan het eind de courgetti, pesto en tagliatelle toe.
- Verdeel over een bord, top af met de gegrilde tomaten en wat rucola.
- Lekker met nog wat geraspte kaas eroverheen.