FAQ 

Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen rondom gezond eten en het belang van de juiste voedingsstoffen. Of je nu meer wilt weten over de invloed van voeding op je energie, welke vitamines essentieel zijn, of hoe je gezonder kunt leven zonder strikte diëten – je bent hier op de juiste plek. Deze antwoorden helpen je om beter geïnformeerde keuzes te maken voor een gezonder en energieker leven. Heb je een vraag die niet wordt beantwoord? Aarzel niet om contact met me op te nemen!

Doordat iedere casus persoonlijk is en anders is qua behandelplan en tijd.

Nee, integendeel zelfs. Eieren bevatten juist de goede verhoudingen cholesterol welke het juist verlaagd. Een te hoog cholesterol gehalte komt vaak door een te hoge inname van suikers.

 Zorg er voor dat je in je ontbijt altijd eiwitten verwerkt hebt, denk aan eiwitpoeder, eieren of kwark. Dit zorgt voor een verzadigend gevoel en een stabiele bloedsuikerspiegel.

3-4 eetmomenten per dag is het beste. Hierdoor krijgt je bloedsuikerspiegel en alvleesklier rust tussen de maaltijden en kunnen er hormonen aangemaakt worden. Wanneer jij heel de dag door eet krijgt je alvleesklier geen rust en raakt die uitgeput. Hallooo insuline resistentie en hormonale klachten.

Een goede balans van DHA en omega 3 is namelijk van cruciaal belang voor je algehele gezondheid. Omega 3-vetzuren zijn essentieel voor je lichaam, maar helaas kan je lichaam ze niet zelf aanmaken. Daarom moet je deze binnenkrijgen via je voeding of door supplementen zoals visolie.

Lees de blog “Waarom extra visolie essentieel is voor je gezondheid“.

Een opgeblazen buik ontstaat vaak doordat je spijsvertering niet helemaal op rolletjes loopt. Dit kan leiden tot klachten zoals buikpijn, gerommel in je buik, winderigheid, en soms zelfs misselijkheid. Maar geen zorgen! Er zijn een paar dingen die je kunt doen om deze klachten te verminderen of zelfs helemaal te voorkomen.

Lees de blog “Wat te doen bij een opgeblazen gevoel? Tips voor een happy buik!“.

Regelmatig krijg ik de vraag: “Wat is nou een gezond tussendoortje dat ik snel in de supermarkt kan halen?” Een goede vraag, want het aanbod is enorm, maar niet alles is even gezond. Gelukkig zijn er genoeg lekkere én verantwoorde opties die je zo kunt meenemen. Ik deel graag een paar simpele en gezonde tussendoortjes die je makkelijk kunt vinden!

Ga naar gezonde tussendoortjes.

Scroll naar boven